divendres, 28 d’octubre del 2011

"La Web 2.0: un nou suport a l'alletament"

I varen arribar les TIC's (Tecnologies de la Informació i Comunicació). Bé, de fet han arribat ja fa bastants anys, però és encara lenta la incorporació al seu ús (hàbil) què en fa la gent.
La necessitat de compartir sensacions, idees, impressions, vivències, amb els altres, fa que la "xarxa", internet, esdevingui un nou lloc on tot això és possible. I ho és de manera "amable" i instantània. 
Cada cop més estem connectats en qualsevol moment i en qualsevol lloc. Cada cop més ens "sorprenem" cercant a Google informació sobre coses què hem escoltat o ens han recomanat. 
La salut (de manera general), probablement, és el tema més buscat a la xarxa; més comentat en els fòrums i en els xats. 
Facebook té uns 800 milions d'usuaris (gairebé 14 milions a España), Twitter uns 100 milions i Google+, nascut fa uns 3 mesos, uns 43 milions. A l'estat espanyol el 53% de les llars tenen connexió a Internet. L'ús que en fa el jovent, els nadius digitals, és intensiu; com no pot ser d'altra manera. Han nascut en aquesta era i no tenen sentit les restriccions parentals (els pares de l'era predigital). 
I tot això perquè ho expliquem? Doncs perquè el dia  25 d'aquest mes de setembre, convidats per Alleta, vam fer una presentació sobre la "xarxa" i la seva aplicació en el suport a l'alletament matern. La conferència era part dels actes celebrats en la Setmana Mundial de la Lactància Materna què promou la OMS i WABA.
Ja fa temps que vam obrir aquest bloc i diversificat la nostra presència a les xarxes socials (Facebook, Twitter) amb la idea i la voluntat de donar suport a l'alletament matern i la criança dels nadons i famílies què atenem. No és gens fàcil mantenir un bon ritme de publicacions originals però sí que intentem apropar a tothom que estigui interessat en aquests temes informació que creiem rellevant i interessant. 
Afavorir el diàleg amb les mares/pares que ens fan confiança, és també un altre dels objectius. 
"Compartir per a millorar" un dels principis d'allò que s'anomena Web 2.0. 

Per a tots @quells que no vareu poder assistir a la presentació, us la deixem aquí per a gaudir-ne. 
Com diem al final de la presentació: animeu-vos!


3 comentaris:

  1. Vaig estar a punt de venir a la conferència, però al final no va poder ser.
    Així que m'alegro de que estigui aquí penjada.
    Feu una molt bona feina!

    ResponElimina
  2. Gràcies, Onavis. Potser algun dia una col·laboració?

    ResponElimina