dijous, 2 d’agost del 2012

Setmana Mundial de l'Alletament Matern, 2012.

Un any més se celebra la Setmana Mundial de l'Alletament Matern. Aquest any el lema és:
"Entenent el passat, Planificant el futur".
Amb aquest eslògan es vol fer incís en la importància de fer revisió de la feina feta des de la publicació de l'Estratègia Mundial per a l'Alimentació del Lactant i del Nen Petit presentada fa 10 anys i de la Declaració D'Innocenti de l'any 1990.

worldbreastfeedingweek

"Les mares i els seus nadons formen un unitat biològica i social inseparable; la salut i la nutrició d'un grup no es pot separar de la salut i la nutrició de l'altre". Aquesta afirmació, què apareix al document de l'Estratègia Mundial, encara avui sembla que no s'hagi entès i passa freqüentment que el binomi mare-fill no es respecta (ja que no està prou interioritzat) en molts estaments sanitaris. 

        

Tot i això són molts els/les professionals que des de les seves consultes, a través de publicacions i a les xarxes socials fan una feina diària per a donar suport a l'alletament i la criança naturals. 
Aquest és un dels nostres objectius amb la publicació d'aquest bloc i els seguiment que fem d'altres blocs "germans". Que mares-nadons i pares tinguin accés a la millor informació en aquest terreny. 

Us deixem un enllaç molt interessant què han confeccionat un grup de bibliotecaris-documentalistes de diferents Hospitals i Biblioteques de la Comunidad de Madrid: Semana Mundial de la Lactancia Materna 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada